NASA, Curiosity’nin çektiği yeni fotoğrafları paylaştı

Mars Görevi Sırasında Keşfedilen Kayalardan Yeni Bulgular!

NASA’nın Mars görevi kapsamında keşfedilen kayalardan elde edilen yeni bulgular gündeme bomba gibi düştü. Mars’ta bulunan kayalardaki sırt deseninin, eski yeraltı sularının etkisiyle oluşmuş olabileceği düşünülüyor. NASA’nın araştırma aracı Curiosity’nin, bu oluşuma yakında gitmesi ve detaylı veriler toplaması bekleniyor.

NASA’nın Keşif Aracı Mars’ta Yeni Bir Buluşa İmza Attı!

Curiosity, Mars’ta eski mikrobiyal yaşamın izlerini sürerken, beyaz kükürt taşlarıyla kaplı gizemli bir bölgenin yeni görüntülerini kaydetti. Bu manzara birkaç ay önce keşfedilmişti.

Curiosity’nin proje uzmanlarından biri olan Ashwin Vasavada, ilgili bölgeden önemli verilerin toplandığını belirterek, “Sülfür bölgesine her açıdan dikkatlice baktık. Bu manzaranın oluşumu hakkında ipuçları sunabilecek sülfürle karışık unsurları araştırdık” dedi.

Daha önce Mars’ın bu bölgesinde çekilen görüntülerde, taşların özellikle tespit edilmesinin zor olduğu ancak yapılan araştırmalar sonucunda taşların saf sülfürden oluştuğunun doğrulandığı belirtildi. Bu durum ise daha önceki Mars görevlerinde rastlanmamış bir bulgu olarak kayıtlara geçti.

Bilim insanları, elde edilen son bulgular sayesinde Kızıl Gezegen’in daha kuru bir iklim geçişinde nehir yataklarının oluşumu hakkında yeni bilgilere ulaşmayı umuyor.

Curiosity, yeterli sayıda görüntü kaydettikten sonra nehir yatağı bölgesinden ayrılacak ve bu ilginç desenin oluştuğu kristal yapıya doğru yolculuğunu sürdürecek.

Bölge üzerinde çalışmalarını yürüten bilim insanlarından Kirsten Siebach ise, “Bu sırtlar, daha sıcak ve tuzlu sıvı suyun yer altında akışı sırasında oluşan kristalleşmiş mineralleri içerebilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir